Wok met kip en witte kool

13 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 1/2 st witte kool fijn geseneden
  • 2 st uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 st wortel in schijfjes
  • 1 st prei in ringen
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 el sambal
  • 3 el ketjap
  • 3 el suiker
  • 400 gr rijst
  • kippenkruiden
  • olijfolie
  1. Kippenreepjes kruiden met kippenkruiden en aanbakken in een beetje olijfolie in de wok.
  2. Leg de kippenreepjes daarna op een bordje.
  3. Uien grof snijden en aanbakken in olijfolie in de wok.
  4. Kool, look en wortel toevoegen en even wokken.
  5. Voeg prei en gepelde tomaten toe en laat een 10-tal minuten stoven.
  6. Voeg water toe zodat het geheel smeuig blijft.
  7. Voeg nu de sambal, ketjap en de suiker toe en laat even mee stoven.
  8. Doe de kippenreepjes in het groentenmengsel en laat het geheel nog 5 minuten warmen.
  9. Bind het geheel eventueel met een beetje sausbinder.
  10. Kook ondertussen de rijst.
  11. Je kan daarna de rijst nog onder het groentenmengsel mengen en even mee laten opwarmen zodat de smaak ook in de rijst aanwezig is.
sjoeke66