Wok met garnalen met noedels en groenten

89 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 200 g peulerwten
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 400 gr broccoli
  • 250 g diepgevroren rauwe gepelde garnalen
  • 250 g Chinese noedels van tarwemeel
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 1 blik minimaïs
  • 3 soeplepels zonnebloemolie
  • sojasaus
  1. Was de groenten voorzichtig en dep af.
  2. Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de steel en de witte stukken en snij ze fijn.
  3. Verdeel de broccoli in kleine trosjes. Ontdooi de garnalen.
  4. Leg de noedels in een grote pot kokend, gezouten water en laat 4 minuten naast het vuur koken terwijl u ze met een vork uit elkaar haalt. Laat ze uitlekken en leg opzij.
  5. Warm 40 cl water en één kippenbouillonketeltje in een kleine pot op.
  6. Giet de garnalen en de groenten in een wok met 3 soeplepels olie en fruit gedurende 2 minuten op een groot vuur.
  7. Voeg 20 cl bouillon toe en bak gedurende 5 minuten verder. Voeg wat sojasaus toe, kruid met peper en laat gedurende 1 minuut verder bakken op een groot vuur wanneer de groenten zacht zijn en de bouillon bijna verdampt is.
  8. Leg de groenten en de garnalen in 4 grote kommen, sauteer de noedels gedurende 1 minuut in de wok met een beetje bouillon en sojasaus en dien apart op.
Knorr