Wok Manis Pedis

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram kippenblokjes
  • 2 eetlepel (arachide)olie
  • 4 eetlepel ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepel basterdsuiker (of honing of agave of ...)
  • peper
  • 1 koffielepel sambal (manis is zacht/oelek is pikant)
  • kippenkruiden
  • 400 gram wokgroenten naar keuze
  • rijst/noedels naar keuze
  1. Meng de arachide-olie met de ketjap, knoflook, citroensap, zoetstof, peper en sambal.
  2. Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden en doe ze in de kom met marinade. Masseer alles goed en zet in de koelkast tot gebruik (mag enkele uren).
  3. Breng water aan de kook en kook de rijst/noedels volgens de verpakking. Afhankelijk van de kooktijd dien je deze stap te vervroegen of verlaten in de planning.
  4. Bak de wokgroenten in een (wok)pan in wat arachide-olie en de gemarineerde kip in een gewone pan. Doe de rest van de marinade bij de groenten.
  5. Als de groenten wat te droog zijn, kan je er nog wat ketjap manis en sambal bij doen.
nicky.wouters
Meer inspiratie

IndischRijstHoofdgerecht