W.K Hapje "Pit­ti­ge kip­spies­jes met Thai­se kom­kom­mer­dip"

10 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 rode peper zonder zaad in kleine snippertjes
  • 1 limoen schoon geboend
  • 3 el japanse sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 600 gr kipfilet blokjes naturel
  • 1/2 komkommer
  • 2 erl ciderazijn
  • 4 el zoete chilisaus
  • 25 gr biesl
  • ook fijn gesneden undefined undefined
  1. Lekker slank hapje om van te smullen op een lange voetbalavond. Het hapje bevat 190 kcal en kan dus heftig concurreren met met alle gefrituurde hapjes , of vette chips.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd het rasp apart. Maak in een schaal waar de 12 sat├ęprikkers in passen een marinade van het limoensap, de rode peper, sojasaus, sesamolie en eventueel zout. Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers en leg in de marinade. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren, keer halverwege.
  3. Rasp ondertussen de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Meng in een kommetje met het limoenrasp, de azijn, chilisaus en bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 10 min. rondom gaar. Serveer met de Thaise komkommerdip.
  5. Bron A H .nl
Love to Cook