Wittechocoladekaastaart

4 90 0 5
Aantal personen:
  • 250 g ricotta
  • 350 g volle plattekaas
  • 3 eieren
  • 1 vanillestok
  • 150 g witte chocolade
  • 70 g kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 125 g bretonse zandkoekjes
  • 50 g amandelpoeder
  • 40 g gesmolten boter
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. De taartbodem:
  3. Verkruimel de zandkoekjes, en vermeng de kruimels met het amandelpoeder in een kom. Meng de gesmolten boter hieronder.
  4. Bekleed de bodem van een standaard springvorm met bakpapier (je kunt het papier vastklikken tussen bodem en zijkant). Stort het kruimelmengsel in de vorm, verdeel gelijkmatig en druk aan.
  5. Bak de bodem af in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten of tot de kruimellaag licht is aangekleurd.
  6. Na het afbakken verlaag je de oventemperatuur tot 140°C.
  7. De taartvulling:
  8. Smelt de witte chocolade op een lage wattage in de microgolfoven.
  9. Mix ondertussen de ricotta, plattekaas, uitgeschraapte zaadjes van de vanillestok en de suiker in een ruime kom tot een lossere massa.
  10. Voeg nu de eieren een voor een toe, steeds goed mixen tussendoor.
  11. Mix daarna de gesmolten chocolade onder het kaasmengsel
  12. Voeg het sap van een halve limoen toe, samen met een snuif zout. Roer alles nog eens goed door elkaar.
  13. Schenk het mengsel op de afgebakken taartbodem en bak af op 140°C gedurende 1u.
  14. Laat na het bakken de taart nog een halfuurtje in de vorm afkoelen. Verwijder dan de zijkant en laat de taart tot het serveren afkoelen in de koelkast (nog minstens een uur).
  15. Serveer met bijvoorbeeld verse aardbeien.
Hvdb