Witte koolsalade met een Oosterse knipoog

6 20 2 5
Aantal personen:
  • 500 gr witte kool fijn gesneden
  • 2 kleine Spaanse pepers rood en of groen
  • 1/2 cm verse gember
  • 1 dunne prei het wit en groen
  • VOOR DE DRESSING
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • 40 ml witte wijn azijn
  • 2 tl zout
  • versgemalen peper
  • 2 afgestreken el suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el Chinese of Japanse sojasaus
  • 2 el gembersaus
  • koriander of peterselie om te garneren
  1. Doe de kool en de prei met de geraspte gember in een schaal.
  2. Verwarm de ingrediƫnten voor de dressing (behalve de gembersaus). Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met de gembersaus.Giet dit over de salade.
  3. Laat de salade minstens 2 uur intrekken zodat de smaken goed tot hun recht komen.
Love to Cook