Witte kaastaart

78 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gr wiite kaas met 40% vetstoffen
  • 3 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 soeplepel puddingpoeder (vanille)
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het bladerdeeg in een taartvorm (laat het vetvrij papier onder het deeg om de taart makkelijker eruit te halen) en prik de bodem met een vork.
  2. Meng in een grote kom de kaas, de suiker, het eigeel, de vanillesuiker en de puddingpoeder.
  3. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout meng ze zorgvuldig met de kaas.
  4. Giet deze bereiding op het bladerdeeg en plaats ongeveer 35 min in de oven.
  5. De bovenkant moet een mooie gebruinde kleur krijgen en het mespunt moet er zuiver uitkomen als men er de taart mee doorprikt
doreen_1