Witte chocolade koekjes

4 20 4 5
Aantal personen:
  • 125 gr zachte boter
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1 groot ei , losgeklopt
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 125 gr witte chocolade in grote brokken
  • 50 gr pecanoten , fijngehakt
  1. Vet enkele bakplaten in en bestuif ze met bloem .
  2. Roer de boter en de suiker tot een luchtig mengsel , voeg beetje per beetje het ei toe en roer goed tot alles is opgenomen .
  3. Zeef de bloem en het zout erboven en meng goed door elkaar , voeg tot slot de chocolade en de nootjes toe .
  4. Vorm ca 40 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaten , leg niet teveel op 1 plaat want ze zetten nog goed uit tijdens het bakken .
  5. Bak ze 10 a 12 min af in een voorverwarmde oven op 190°C tot ze goudbruin zijn , laat afkoelen op een rooster .
  6. Eet smakelijk :)
troubs