Witloofwok met scampi’s

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 5 stronkjes witloof
  • 24 scampi’s met staart, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 300 g rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • limoenzeste
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje koriander
  • 1 el zonnebloemolie
  1. Was het witloof en snijd het in smalle repen.
  2. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de scampi’s hierin 15 minuten marineren.
  3. Pel de ui en snijd in fijne ringen.
  4. Snijd de gember en rode chili fijn.
  5. Maak zestes van een halve limoen en pers de limoen dan uit.
  6. Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak hierin de gember, rode chili en rode uiringen.
  7. Voeg er het witloof aan toe en stoof even aan.
  8. Voeg de gemarineerde scampi’s toe samen met het limoensap.
  9. Bak ze kort aan en doe er dan de kokosmelk bij.
  10. Maak de rijstnoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  11. Laat de wok nog even sudderen.
  12. Werk af met de zeste.
  13. Serveer met de rijstnoedels en kruid af met verse korianderblaadjes.
NelekeP