witlooftaart

10 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 taartbodem kruimeldeeg
  • 6 stronkjes witloof
  • 200 gr beenhesp
  • 2 dl room
  • 3 eieren
  • 100 gr gemalen kaas gruyere
  • 1 kfl soloboter
  • suiker
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. verwider de bittere kern uit het witloof.stoof de struikjes kort aan in hete boter.bestrooi met wat suiker peper en zout laat zachtjes stoven tot het beetgaar is.laat uitlekken in vergiet.
  2. snij de ham in fijne reepjes. strooi de kaas op de taartbodem. schik het goed uitgelekte witloof erop en ook de hesp.klop de eieren los met de room,peper en zout en snuifje muskaatnoot en giet over de witloof en hesp.bak 30 min in het midden van voorverwarmde oven op 180graden.kijk na of de eieren gestold zijn. dan is de taart klaar. sucses
chrisjes