witlooftaart

19 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 stronken witloof
  • 2 ui
  • 200 gram spek
  • 250 ml soloroom
  • 50 gram soloboter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4à(5 eieren
  • peper
  • muskaatnoot
  • gryerekaas
  1. snij de uien fijn,alsook het witloof,doe de boter in de braadpan(geen tefal) bak de ui samen met het witloof in de pan,niet bruin laten bakken,voeg peper aan toe,doe dan de spekblokjes erbij,laat het geheel goed afkoelen,het bladerdeeg in een taarvorm doen,prikken,doe het witloof,ui en spek op de bodem,doe de eieren met de room in een kom en meng tot een massa,kruiden met nootmuskaat,giet nu bij de taartvorm,eventueel gruyerekaas,bak alles in de oven op +-200graden 40min warm opdienen
Martine Baert