Witlooftaart met gerookte zalm

52 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 verpakking bladerdeeg
  • 4 a 5 stronken witloof
  • 150a200 gr gerookte zalm
  • 4 st eieren en 2 dl room
  • 1 klein bosje bieslook gesnipperd
  • 120 gr gemalen kaas
  • 1 beetje cayennepeper, nootmuskaart en wat boter
  1. verwarm de oven voor op 180° c
  2. bekleed een quiche vorm of taartvorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork
  3. snij wtiloof in stukjes en stoof in boter aan tot gaar is, laat zo droog mogelijk bakken
  4. klop ondertussen de eieren los met de room en roer er de bieslooksnippers onder
  5. doe ook de helft van de gemalen kaas erbij
  6. meng witloof met de zalm(in reepjes gesneden) en doe in de vorm
  7. giet er het mengsel over en de rest vajn de kaas
  8. zet gedurende 40 min in de oven
  9. zeeeeeeeeeeeeeeeeeeer lekker!!! en snel klaar!
hildeke3105