Witloofstamppot

9 35 3 5
Aantal personen:
  • 4 eieren, 2 eetl azijn en 300 gr aardappelen
  • 1 gesnipperde ui en 150 gr spekblokjes
  • 2 eidooiers en 400 gr witloof in stukjes gesneden
  • 1 sap van één vierde citroen en 50 gr boter
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 dl room
  1. Kook de aardappelen in zout water en giet ze af. Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en 1 dl gevogeltefond, peper en zout. Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over. Meng de stamppot met een vork. Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in. Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.
  2. Als garnituur:
  3. -Gefrituurde peterselie met zeezout
  4. -witloofblaadjes
  5. -gedroogde broodkorstjes
hildeke3105