Witloofsoep

46 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo witloof
  • 4 grote uien
  • 4 middelmatige aardappelen
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 1 dl room
  • 100 gram boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 100 gram gerookte zalm
  1. snij het witloof fijn en was het en laat uitlekken.
  2. snij de uien.
  3. snij de aardappelen in teerlingen.
  4. laat 75 gram boter bruinen.
  5. stoof hierin de uien tot ze glazig zijn.
  6. voeg dan het fijngesneden witloof toe en laat tot op een 1/3 instoven.
  7. voeg dan 4 liter water toe tesamen met de bouillonblokjes.
  8. laat 20 minuten koken.
  9. mixt de soep fijn.
  10. voeg dan de room toe tesamen met de resterende 25 gram boter.
  11. breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. leg voor het opdienen wat fijngesneden zalm op het bord en giet hier de soep over.
  13. eventueel versieren met wat fijngesnipperde peperselie.
  14. smakelijk !
debaets roland