Witloofsoep

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 1 liter water
  • peper en zout
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 appel
  • 3-4 stonken witloof
  1. Snij de aardappel en het preiwit in stukjes. Ontdoe de witloofstronkjes van het bittere achterste en snij ze fijn. Snij ook de halve appel in stukjes. Stoof de prei en de aardappel een drietal minuten in de vetstof. Voeg daarna het witloof en de appel toe. Stoof ze even mee, maar niet te lang zodat er geen bruine aanbaklaag ontstaat. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat vervolgens ongeveer 30 minuten koken zonder deksel. Mix daarna het geheel glad. Kruid bij met peper. Tip! Heb je geen appels in huis, dan kun je eventueel wat melk aan de soep toevoegen om de bittere smaak van het witloof te temperen. Bij het opdienen wat gemalen kaas in de soep strooien helpt ook.
marierosev_2