Witloofschuitjes met feestvulling

1249 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 mooie witloofstronkjes
  • 50 g roquefort
  • 10 witte druiven
  • 10 walnoten
  • 0.5 rijpe avocado
  • 50 g gerookte zalm
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 g parmaham
  • 2 verse vijgen
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  • verse munt of basilicum
  1. Scheur de bladeren los van de witloofstruikjes.
  2. Snijd de roquefort in blokjes, halveer de druiven, verkruimel de walnoten en meng alles.
  3. Snijd de avocado in blokjes en de gerookte zalm in reepjes. Meng met het citroensap.
  4. Snijd de vijgen in 8 partjes en de ham in smalle reepjes. Meng dit in een kommetje met de olijfolie, citroensap, munt en/of basilicum.
  5. Vul de witloofblaadjes met de mengsels.
  6. Schik ze op een mooie schaal. Lekker bij een soepje en met een glas witte wijn.
Solo