Witloofschuitje in een zeetje van sla

10 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 krulsla of andere knapperige sla
  • 1 witloofstronkje
  • 1 handje veldsla
  • 4 hard gekoote eitjes gehalveerd
  • 8 sneedjes gerookte zalm
  • 1 blikje zalm
  • 2 lepels mayonaise
  • enkele kerstomaatjes gehalveerd
  • lompviseitjes
  • vinaigrette
  • 12 zilveruitjes
  • 2 gesnipperde jonge uitjes
  1. Maak de vinaigrette, Meng 9 lepels olie naar keuze met 3 lepels ciderazijn, kruid met peper en zout.
  2. Was de sla en veldsla.
  3. Plet de zalm met de mayonaise, snipper er wat zilveruitjes tussen en eventueel wat dille.
  4. Maak de wiloofblaadjes los, vul ze met de zalmsalade.
  5. Verdeel de sla over de borden, besprenkel met de vinaigrette, strooi er gesnipperde uitjes over verdeel er de gerookte zalm over, de eitjes met een toefje lompviseitjes, leg er de gevulde witloofblaadjes bij, enkele doormidden gesneden tomaatjes en het is al klaar!!!!!
Monique_14