witloofroomsoep

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 liter kippenbouillon
  • 750 gr witloof
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 25 gr boter
  • 2 dl lichte room
  • 1 eierdooier
  • 1 bakje verse kervel of 1 pakje diepvrieskervel
  • peper en zout
  1. maak het witloof schoon, verwijder het bittere kroontje onderaan. Snij in grove stukken. Stoof het witloof en de ui in de boter
  2. schenk er de kippenbouillon bij. Voeg de knoflook toe, en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken onder deksel. Mix de soep
  3. klop de eierdooier los met de room schenk er een soeplepel van de gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel bij de soep terwijl u voortdurend roert. doe de kervel erbij. laat een paar minuten goed doorwarmen. niet meer laten koken en goed roeren
NelekeP