Witloofroomsoep met noordzeegarnalen en tomaat

14 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg witloof
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • citroensap
  • 1,5 liter visfumet (kan van bouillonblokje)
  • 1 doosje saffraan
  • 3 tomaten in blokjes
  • 2 dl room
  • peper, zout, cayennepeper
  • 200 gram gepelde garnalen
  1. Witloof, prei en sjalotten stoven in wat boter. Bedruppelen met wat citroensap tegen het verkleuren.
  2. De visfumet + de saffraan toevoeen, kruiden met peper en zout en cayennepeper en
  3. 15 minuten laten sudderen.
  4. Soep mixen en weer laten koken.
  5. De room halfstijfkloppen en doorheen de soep roeren, samen met de blokjes tomaat.
  6. Opdienen : een hoopje garnalen in het bord en er de soep over scheppen.
ratje11