Witloofroomsoep met garnalen

27 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 g witloof
  • 100 g Noordzeegarnalen
  • 4 eetl. bloem
  • 2 stengels witte selder
  • 1 ui
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 dl light room
  • 1 eierdooier
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
  1. VOORBEREIDING:
  2. - snij de ui, witte selder en witloof fijn
  3. BEREIDING
  4. Laat 2 eetl. boter smelten in een grote kookpan. Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de selder en witloof toe. Laat 10 min. stoven.
  5. Bestrooi met 4 eetl. bloem en roer om
  6. Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij en laat 20 min. zachtjes koken
  7. Mix de witloofsoep heel fijn. Doe er nu de garnalen bij. Hou de soep warm. Niet laten koken of de garnalen worden taai!!!!
  8. In een soepterrine klop je de eierdooier los, samen met de room en de fijn gesnipperde peterselie. Giet er de soep bij en meng goed dooreen.
  9. Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood (lookbroodjes) bij
rambertje