Witloofroomsoep met garnalen

68 40 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 6 personen
  2. 500 gr. witloof , 100 gr. Noordzeegarnalen , 4 eetlepels bloem (afgestreken) , 2 witte selderstengels , 1 ui , 1 ½ liter kippenbouillon , 1 dl room , 1 eierdooier , 2 eetlepels boter , 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie.
  3. Bereiding: Ongeveer 40 minuten.
  4. Laat de garnalen gedurende 30 minuten ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog.
  5. Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan . Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe . Laat 10 minuten zachtjes stoven . Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer om . Giet er , al roerend , de kippenbouillon bij . Laat 20 minuten zachtjes koken .
  6. Mix de witloofsoep heel fijn . Doe er de ontdooide garnalen bij en laat nog 1 minuut doorwarmen . In een soepterrine klopt u de eieren los , samen met de room en de fijngesnipperde peterselie . Giet er de soep bij en meng goed dooreen .
  7. Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood .
Theoke_1