Witloofrolletjes

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 8 kleine witloofstronken
  • 8 sneetjes gedroogde Ardense ham of Ganda, Parma of Ibérico..
  • 2 sneden belegen kaas of...
  • solo bakken en braden
  • 2 eieren
  • 6 el paneermeel
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Kuis het witloof en verwijder de harde kern.
  2. Omwikkel de witloofstronkjes met keukentouw en kook ze +/- 5 minuten in lichtgezouten water, of stoom ze.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een anti-kleefpan zonder vetstof.
  4. Kruid het paneermeel met pezo en meng het met de geroosterde sesamzaadjes.
  5. Klop de eieren los, snij de kaas in 4.
  6. Snij de witloofstronken in de lengte open en leg op één helft een half sneetje kaas, vouw terug toe en snij overtollige kaas af.
  7. Wikkel ieder stronkje witloof in een sneetje hesp en wentel daarna de rolletjes door het losgeklopt ei, vervolgens 2 maal door het paneermeel zodat ze goed bedekt zijn met broodkruim, druk lichtjes aan.
  8. Smelt 2 à 3 el solo in een anti-kleefpan en bak de rolletjes aan alle kanten goudbruin.
  9. Serveer de witloofrolletjes met aardappelpuree en versier met gehakte peterselie.
Victor S.