Witloofrolletjes met geitenkaas

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 stronkjes witloof
  • 250 gr geitenkaas
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Kuis het witloof en haal de blaadjes uit mekaar.
  2. Pel het sjalotje en snipper fijn.
  3. Steek met een ring van 12 cm diameter 6 cirkels uit het bladerdeeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200°.
  5. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk ze met water.
  6. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.
  7. Smelt 2 el solo in een pan en fruit het sjalotje hier in aan, voeg de witloofbladeren toe en een scheutje water, kruiden met pezo.
  8. Als de witloofbladeren zacht zijn, laten uitlekken en afkoelen in een zeef.
  9. Verdeel de gietenkaas in 12 stukjes.
  10. Rol 12 witloofbladeren rond de stukjes geitenkaas.
  11. Leg telkens 2 rolletjes op een cirkel bladerdeeg.
  12. Zet ze onder grill tot de kaas begint te smelten, dien warm op als bijgerecht bij een stukje wild.
Victor S.