Witloofreepjes met gegrilde zeewolffilet en tomatenfondue

905 35 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Provençaalse kruiden
  • Solo
  • 20 g suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kg zeewolffilet
  • 2 sjalotjes
  • rode wijnazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kg tomaten
  • Bertolli extra vergine
  • tijm
  • peper en zout
  • 4 stronken witloof
  • 1 citroen
  • 1 eierdooier
  • 20 g kervel
  • cayennepeper
  1. Pel en ontpit de tomaten en snipper de sjalotten fijn .
  2. Verwarm de olijfolie, stoof de fijngehakte sjalotjes en voeg de tomaten, de rode wijnazijn , de tomatenpuree, 20 g suiker, peper en zout, laurier en tijm toe. Laat 20 minuten op zacht vuur .
  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in reepjes. Bak het in Solo aan op hevig vuur , kruid met peper , zout en citroen.
  4. Kruid de vis met met peper, zout en Provençaalse kruiden en grill in een hete grillpan. Laat eventueel in de oven verder garen.
  5. Klop eierdooier, water en citroensap op een zacht vuurtje op tot een mooie binding en werk de saus verder op met 100 g gesmolten Solo, cayennepeper, zout en fijngehakte kervel.
Solo