Witloofpie met hesp en kaas

37 45 2 5
Aantal personen:
  • 2 plakken uitgerold bladerdeeg
  • 200 gr gekookte ontvette hesp
  • 500 gr witloof
  • 100 gr gemalen gruyère
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 1 eetl boter
  1. Schik 1 van beide plakken bladerdeeg in een taartvorm (28 cm breed, 4 cm hoog). Het bakpapier mag eronder blijven. Prik enkele keren in het deeg met een vork.
  2. Smelt 1 eetl boter in een kookpan en doe er het in stukjes gesneden witloof in. Kruid met peper en zout en roer om. Laat afgedekt 10 min sudderen
  3. Snij de hesp in fijne reepjes.
  4. Klop de eieren. Hou er 2 eetl van opzij voor de afwerking. Meng de geklopte eieren met de gemalen gruyère en de room. Verdeel het witloof over de taart. Verdeel er de reepjes hesp over.
  5. Giet het eimengsel over, goed verspreid.
  6. Leg de plak bladerdeeg op de taart.
  7. Las de naden van boven en onderkant aaneen met wat water en druk goed samen. Snij het overtollige deeg weg.
  8. Knip een paar keer in de bovenkant van het deeg met een schaar en strijk het in met het overgehouden geklopt ei.
  9. Schuif in de voorverwarmde oven (23¨°C) en laat 40 min bakken.
doreen_1