Witloofgratin met garnalen

4 25 0 5
Aantal personen:
  • 8 st witloof
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1 st bouillonbblokje of keteltje(is beter) van groente of kip
  • 1 dl room
  • 2 st eidooiers
  • 2 koffiel paneermeel en idem gemalen parmezaan
  • 1 beetje citroensap, peper en zout
  1. Maak het witloof schoon, verwijder het kroontje onderaan de struikjes. Snipper de struikjes en roerbak ze beetgaar in een nootje boter.
  2. Voeg er het Knorr bouillonketeltje aan toe. Schep om tot de bouillon vloeibaar is. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout.
  3. Roer, van het vuur af, de eierdooiers onder het witloof en voeg er de garnalen aan toe. Breng op smaak met citroensap.
  4. Verdeel het mengsel over vuurvaste kommetjes. Bestrooi ze met het paneermeel, vermengd met de kaas. Zet onder de hete grill tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.
hildeke3105