witloof voor kinderen (en niet liefhebbers van witloof...)

8 40 4 5
Aantal personen:
  • 6 struikjes witloof
  • 40 gr solo
  • snuifje zout
  • beetje citroensap
  • 1 kleine ajuin
  • 1 wortel
  • 40 gr bloem
  • 1 lepel tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • laurier
  • thijm
  • 100 gr gemalen gouda of gruyere kaas
  1. witloof in stukken snijden (ringetjes van zo'n 2 cm),
  2. witloof spoelen en koken. dit apart houden tot saus klaar is.
  3. solo smelten in de pan en fijngesnipperde ajuin toevoegen.
  4. laten stoven en fijngesneden wortelblokjes toevoegen.
  5. 10 tal minuten laten stoven.
  6. bloem toevoegen en stevig roeren, tomatenpuree toevoegen.
  7. bouillon toevoegen en de saus kruiden, laat 5 tal minuten koken.
  8. laurier en thijm verwijderen.
  9. een deel van de kaas onder de saus roeren.
  10. het gekookte witloof toevoegen.
  11. alles nu in vuurvaste schaal doen en bestrooien met kaas.
  12. laten gratineren.
  13. tip: als vlees er vogelnestjes bij serveren...
drekejanssens