Witloof op grootmoeders wijze

11 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg witloof
  • 4 eieren
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 vetarm bouillonblokje (runds)
  • 200 ml water
  • 1 klontje solo
  • 500 gram gruyere kaas gemalen
  • zout en peper
  1. eieren hard koken
  2. witloof halveren en bitter hart eruit nemen en even aanstoven in klontje solo tot ze bijna gaar zijn en kruiden met zout en peper naar eigen smaak
  3. water tot kookpunt brengen en bouillonblokje oplossen, tomatenpuree toevoegen
  4. witloof in ovenvaste kom schikken, eitjes halveren en errond schikken, tomatensaus toevoegen, overstrooien met gemalen gruyerekaas
  5. zet de schotel in voorverwarmde oven op 160 graden (warme luchtoven) ongeveer 20 min.
  6. serveren met frans brood (eventueel warm gemaakt in oven)
odette_1