Witloof met champignons en spek

12 25 4 5
Aantal personen:
  • 6 struikjes witloof
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons, in vieren of gehalveerd
  • 2 el balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 8 magere speklapjes
  • 1 el wokolie of arachideolie
  • 450 gr krieltjes
  • 2 el gehakte peterselie
  1. - halveer de struikjes witloof en haal de stronkjes eruit
  2. - verhit de olie en bak de witloof met champignons 4 minuten
  3. - blus af met balsamicoazijn en houd even warm
  4. - voeg zout en peper naar smaak toe
  5. - bestrooi ook de speklapjes met zout en peper
  6. - bestrijk een grillpan met olie en rooster hierin het vlees in 3-4 goudbruin en gaar
  7. - verwarm intussen de krieltjes
  8. - leg de witloof en champignons in het midden van een warme schaal
  9. - schik de speklapjes erop en leg de krieltjes bestrooid met peterselie eromheen
Lydievr