witloof in gerookte zalm

19 45 1 5
Aantal personen:
  • 8 grote sneden gerookte zalm en 250 gr grijze garnalen
  • 8 dl room en 400 gr mascarpone
  • 3 blokjes visbouillon
  • 150 gr gemalen kaas en 2 dl witte wijn
  1. verwarm de oven voor op 200° en stoof of kook witloof beetgaar
  2. Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in, voeg er de room aan toe en roer stevig.
  3. Schep er de mascarpone bij en laat smelen onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is , dik ze dan in met maizena express.
  4. Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm
  5. Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd
  6. Bestrooi met de kaas en plaats 30 a 40 min. in een voorverwarmde oven.
  7. Serveertips
  8. Bestrooi met de rest van de garnalen en serveer.
hildeke3105