Witloof flan met garnalensaus

1 55 0 5
Aantal personen:
  • 3 Stalen Witloof in rondjes gesneden
  • 1 Mespunt Muskaatnoot
  • 1 Tl Boter
  • 3 Eieren
  • 1 Eetlepel Maiszetmeel
  • 1 Dl Room
  • Voor de saus
  • 1 Tl Boter
  • 1 Stuk Sjalot en wortel fijngehakt
  • 1,5 Dl Droge witte wijn
  • 1 Dl Visbouillon
  • 6 Stuks Gepelde roze garnalen
  • 3 Eetlepels Room
  • Peper en zout
  • Garnituur voor het gerecht
  • 4 Gepelde rode garnalen
  • Platte peterselie
  1. Stoof hetwitloof gedurende 10 minuten in een steelpan met wat water peper en zout en muskaatnoot . Laat uitlekken en zet apart . Verwarm de oven voor op 150 graden . Vet vier schaaltjes in met boter . Pureer het witloof in de keukenmachine met meng er de eieren , maiszetmeel , peper , zout en de room . Giet de bereiding in de schaaltjes . Gaar zeau bain Marie in de oven .
  2. Voor de saus . Fruit de sjalot en de wortel in hete boter . Voeg de wijn en de Visbouillon toe . Laat alles tot in de helft inkoken . Voeg de garnalen en de room toe . Gaar verder gedurende 5 minuten op middelhoog vuur .
  3. Pureer de saus in dekeuken machine en zeef de saus . Lepel wat saus op de borden . Keer de flans op de borden en garneer met een roze garnaal en platte peterselie .
Izegem 54