witloof en gerookte zalm

3 60 3 5
Aantal personen:
  • 8 stronkjes witloof
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 250 g grijze garnalen
  • 8 dl room
  • 400 g mascarpone
  • 3 blokjes visbouillon
  • 150 g gemalen kaas
  • 2 glazen witte wijn
  • maïzena express
  • peper en zout
  • bouquet garni
  • enkele takjes tijm ter garnering
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Reinig het witloof en kook het met de bouquet garni beetgaar in een bodempje water.
  3. Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in. Voeg er de room aan toe en roer stevig.
  4. Schep er de mascarpone bij en laat smelten onder voortdurend roeren. Indien de saus te vloeibaar is, dik ze dan in met maïzena express.
  5. Knijp het overtollige vocht uit de witloofstronkjes en rol ze elk in een plak gerookte zalm.
  6. Leg de rolletjes zij aan zij in een ovenschaal en overgiet ze met de saus waaraan je de helft van de garnalen hebt toegevoegd.
  7. Bestrooi met de kaas en plaats 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi met de rest van de garnalen en garneer met een takje tijm.
tita van laer