Witlofsoep met kastanjes

323 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 kleine aardappel
  • 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
  • zout en peper
  • 200 g voorgekookte kastanjes
  • 1 dl light room
  1. Snij 3 witlofstronken in grove stukken.
  2. Doe hetzelfde met de ui en knoflook. Stoof kort aan in 1,5 eetlepel Solo tot de groenten glazig zijn.
  3. Voeg de bouillonblokjes , 1 liter water en de aardappel toe en laat 20 minuten koken op zacht vuur. Mix alles met de staafmixer en zeef het.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Snij de laatste witlofstronk in fijne stukjes en bak die ‘al dente' in de resterende Solo.
  5. Voeg de kastanjes bij de soep en garneer elk bord met de witlofjulienne en een lepel room.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst