Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen geschilg en gehalveerd
  • 750 gr witlof gehalveerd in de lengte
  • 75 gr vloeibare solo
  • 200 ml kookroom
  • 1 el verse tijm of 1 tl gedroogd
  • 150 gr geraspte ( boeren) belegen kaas
  • 200 gr achterham in reepjes
  • paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  1. Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
  2. Tip:
  3. Vervang witlof eens door prei, in lange delen gesneden.
Love to Cook