Witlofschotel met beenham en kaas

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 zakje Maggi mix ovenschotel witlof cremesaus
  • 25 gram roomboter
  • 500 gram witlof
  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 125 gram gerookte beenham
  • 150 ml kookroom light
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 175 gram geraspte kaas
  1. Verwarm de oven voor tot 200 øC. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de witlofreepjes in 5 min. beetgaar.
  2. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de witlof en de hamreepjes erover en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  3. Meng de mix voor ovenschotel met het water en de kookroom. Klop er het ei door. Schenk ó van het mengsel over de ovenschotel, wacht 2 min. en schenk de rest erover. Leg er de paprika op en bestrooi met de kaas.
  4. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en gaar.
Marloes2004