Witlofbootjes met tonijnsalade

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 2 stronken mooie witlof
  • 1 blikje tonijn op water of oliebasis
  • 1 sjalot heel fijn gesnipperd
  • 1/2 appel geschild in piep kleine blokjes
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • wat tuinkers of dille ter garnering
  1. Dit smakelijk en slank voorgerechtje kun je bijna helemaal op voorhand maken.
  2. Haal 12 mooie blaadjes witlof los van de stronk en zet opzij. Halveer de rest van de stronkjes witlof en verwijder de kern. Snij de witlof in dunne reepjes. Open het blikje tonijn en laat het vocht weglopen door een zeef. Prak de tonijn en meng er de appel, het sjalotje, peper en zout naar smaak, de witlofreepjes en de mayonaise onder. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout toe. Bewaar in de koelkast tot vlak voor serveren als ook de blaadjes witlof.
  3. Nu stellen we het voorgerechtje samen. Vul de bootjes met het tonijnmengsel en werk af met tuinkers ,gesnipperde dille, of gesnipperde bladpeterselie.
  4. De bootjes zijn stevig en kunnen zó uit de hand gegeten worden. Ook een prima amuse of gerechtje bij een brunch. Simpel en smakelijk en slank. ( Als je kiest voor een magere variant van de mayo)
Love to Cook