Witlof ovenschotel met appel en spekjes

5 50 4 5
Aantal personen:
  • 125 gr magere gerookte spekreepjes
  • 800 gr witlof zonder kern in partjes
  • 1grote appel naar keuze in schijfjes
  • 1 tl gedoogde tijm
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • 1,5 kg kruimige aardappelen geschild instukken
  • 200 ml melk
  • ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Schep de witlof erdoor en bak in 8-10 minuten zacht. .
  2. Voeg na 5 minuten de appel toe. Breng op smaak met de tijm en zout en peper. Schep de groente in de ovenschaal
  3. Strooi er de kaas over. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin.
  4. Kook intussen de aardappelen in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de aardappelpuree op 4 borden en verdeel er de witlofschotel over.
Love to Cook