Witlof met boursin en ham uit de oven

35 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 grote `struik witlof
  • 12 plakjes flinterdunne achterham
  • 60 gr boursin met knoflook en fijne kruiden
  • 40 gr geraspte kaas
  • gesnipperde bieslok
  • snufje pezo
  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens maak je witlof schoon, snijd je het kontje (stronk) eraf en haal vervolgens de buitenste bladen eraf. Snijd daarna de witlof struiken/stronken in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte.
  2. Vet je ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel een plakje ham om de witlof heen. Leg deze daarna in de ovenschaal en ga door met de overige witlof. Verdeel de boursin over de witlof heen en strooi daarna de geraspte kaas over de ovenschotel.
  3. Breng eventueel de ovenschotel nog op smaak met wat zout en peper. De ovenschotel kan nu de oven in voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden. Serveer de witlof met wat verse bieslook en knapperig gebakken aardappeltjes.
Love to Cook
Meer inspiratie

FransGroenteHoofdgerecht