Witlof gestoofd met room,spekjes , kerstomaatjes en pijnboompitjes.

6 10 4 5
Aantal personen:
  • 1 scheut kookroom
  • 2 el pesto ( rood of groen)
  • 100 gr spekblokjes
  • 200 gr kerstomaatjes
  1. Maak de witlof schoon , verwijder de kern en snij in grove stukken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen op keukenpapier of bord.
  3. Bak de spekreepjes in een bakpan haal ze uit de pan en hou apart .
  4. Bak in het vet de witlof omscheppend ca 4 min.
  5. Voeg dan pesto met beetje boter of olijfolie toe en een flinke scheut kookroom .
  6. Voeg hierna de gehalveerde kerstomaatjes toe! laat het geheel even sudderen tot het beetgaar is.
  7. Doe dan de spekjes en de pijnboompitten over het gerecht heen. Eet dit met gebakken aardappels , maar je kunt ook met pasta of rijst eten.
  8. Werkelijk verrukkelijk
Love to Cook