Winterwortelsoep

86 40 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 grote ui
  • 1 kg winterwortels
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 7.5 dl Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • crème fraîche
  1. Pel en snipper de ui. Schil de winterwortels en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en plakjes wortel. Bestrooi ze met het gemberpoeder en de komijn en stoof de groenten ongeveer 10 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en kook dit ongeveer een kwartier tot de plakjes wortel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom een lepeltje crème fraîche. Strooi hier wat gehakte peterselie overheen en serveer.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSoepHoofdgerecht