Winterse ovenschotel met spek, aardappelen en prinsessen

714 70 3 5
Aantal personen:
  • 500 g fijne prinsessenbonen
  • 2 dl light room
  • 1 kg aardappel (in schijfjes gesneden)
  • 600 g gerookte spekblokjes
  • 4 tomaat
  • 250 g gemalen emmental
  • 2 eetlepels Solo
  1. Kook de aardappelschijfjes en de bonen apart in water tot ze beetgaar zijn.
  2. Bak de spekblokjes tot ze lichtbruin kleuren.
  3. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
  4. Smeer een ovenschotel in met Solo en vul die met een laag aardappelen, een laag spek en een laag bonen. Verdeel de tomatenstukjes over de schotel.
  5. Giet er de Solo Vloeibaar over en plaats de schotel 20 minuten in de microgolfoven.
  6. Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas en zet hem nog enkele minuten onder de grill in de traditionele oven (microgolfoven kan ook) tot de kaas goudbruin is.
Solo