Winterse kruiden ovenschotel

1198 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 rapen
  • 250 g paddestoelen
  • Solo
  • 25 g bloem
  • 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g verse kruidenkaas
  • 400 g aardappelen
  • 1 citroen
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 tomaten
  1. Kook de geschilde rapen en aardappelen afzonderlijk gaar.
  2. Snij de paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
  3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
  4. Maak een saus van 2 eetlepels Solo, de bloem, 200ml water het 1/2 bouillonblokje en de halfvolle melk.
  5. Roer er verse kaas door.
  6. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
  7. Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel er de in blokjes gesneden tomaten over .
  9. Laat de kaas in de oven smelten.
Solo