Winterse frittata met paprika, aardappels en pesto

53 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 4 Roseval aardappels
  • 1 grote rode ui
  • 1 halve rode paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 2 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 150 gram gewassen spinazie
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Bertolli pesto alla calabrese
  • 2 bollen mozzarella, in plakken gesneden
  1. Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen en de paprika in blokjes. Bak de plakjes ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag tot ze knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en breek het in stukjes.
  2. Verwarm de grill voor op 200 °C. Giet de Robusto extra vergine olijfolie in de pan van het spek en bak daarin de aardappelschijfjes met de paprika, de ui en de rozemarijn. Voeg wat zout en peper toe. Plaats het deksel op de pan en bak de groenten 10 minuten op een matig vuur tot ze bijna gaar zijn.
  3. Voeg de spinazie en de knoflook toe, draai het vuur hoger en roerbak het geheel in enkele minuten gaar. Klop ondertussen de eieren met de pesto los en giet dat over de groenten in de pan. Strooi het uitgebakken spek erover en beleg de omelet tot slot met de plakjes mozzarella. Zet de pan zo nog ongeveer 7 minuten onder de hete grill tot het ei gestold en de mozzarella gegratineerd is.
Solo