Video afspelen

Winterse cupcakes met mandarijn en speculaaskruiden

100 10 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 700 g Solo Patisserie
  • 200 g bloem
  • 1 el zeste van mandarijn
  • 500 g poedersuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 50 g oranje rolfondant
  • 4 el suikerparels zilver
  • 24 chocolade mikadostokjes
  • Extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakvormpjes, muffinvorm met 12 holletjes, spuitzak met gekartels spuitmondje
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eieren met de suiker lichtgeel en romig. Smelt 200 g van de Solo Patisserie en mix door het eimengsel. Spatel de bloem en de zeste van de mandarijn erdoor tot een glad deeg ontstaat.
  2. Leg papieren cupcakevormpjes in een muffin bakvorm. Giet het deeg erin en bak de cupcakes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Maak 12 bolletjes van het rolfondant.
  3. Mix intussen 500 g Solo Patisserie met de poedersuiker tot een mooie gladde crème. Meng de speculaaskruiden erdoor. Vul de spuitzak met het spuitmondje met de botercrème en spuit het in toeven op de cupcakes. Versier met de zilveren suikerparels, de chocoladestokjes en de rolfondantbolletjes.
Solo