wintersalade van witloof met croutons en gepocheerde ei.

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 2 stronken witloof
  • 1 jonagold appel
  • 1 pakje slamengeling
  • 4 sneden brood
  • 1 scheut azijn
  • 1/2 eetl witte wijnazijn
  • 100 gr notenmengeling
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl boter
  • peper en zout
  1. Rooster het brood.
  2. Snij de witloof fijn
  3. Was de appel en snij deze in slierten.
  4. Doe boter in een kleine pot en verwarm het op een matig vuurtje tot ze karamel kleurt.
  5. Neem de gebruinde boteruit de pot en giet ze door een fijne zeef.
  6. Maak vinegrette met de olijfolie en de witte wijnazijnen de gebruinde boter .
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Pocheer de eieren in water met azijn in en zout.
  9. Pocheer deze een 4 tal min dep ze daarna droog.
  10. Dien de slamengeling op met het witloof de appel de croutons en de notenmengeling ( hak deze ) .
  11. En lag het gepocheerde ei erboven op .
  12. Overgiet met de vinegrette.
chrisje75