Winters stoofpotje van varkensvlees.

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr pitloze gedroogde pruimen
  • 4 el olie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl peper
  • 600 gr magere arkenslapjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 dikke uien
  • 3 teen knoflook
  • 1 el (wijn)azijn
  • 1 el Dijonmosterd
  • 3 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 winterpeen
  • 2 laurierblaadjes
  • 15 zoetzure zilveruitjes
  • 1/2 bosje peterselie
  1. Wel de pruimen een uur in warm water en snijd het vlees in stukjes.
  2. Meng dit met 1 eetlepel olie, kaneel, peper, tijm en rozemarijn.
  3. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak het vlees al omscheppend bruin.neem het vlees uit de pan en hou het even apart.
  4. Snipper de uien en knoflook fijn.
  5. Fruit de uien in de pan waarin het vlees is gebakken (indien nodig olie toevoegen)
  6. Haal de uien uit de pan en voeg ze bij het vlees.
  7. Doe wijn, mosterd en azijn in de pan en roer alle aanbaksels los.
  8. Laat het geheel gedurende 10 minuten inkoken
  9. Maak de winterpeen schoon en snijd die in blokjes.
  10. Doe vlees en ui terug in de pan en voeg nu knoflook, winterpeen, peper en 3 dl water toe
  11. Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan
  12. Voeg de zilveruitjes en de gewelde pruimen toe.
  13. Hak de peterselie fijn en roer die door de stoofschotel.
  14. Laat de stoofpot nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  15. Tip!
  16. Maak een dubbele portie, zodat je een andere keer snel een lekkere maaltijd op tafel zet.
Love to Cook