Winters stoofpannetje

17 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 400 g spekblokjes
  • 2 sjalotten
  • 2 bosjes lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • cayennepeper
  • boter
  • zout
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snij de lente-ui, mét groen, in ringen.
  2. Kook de aardappelen net beetgaar in gezouten water.
  3. Verhit boter in een pan en fruit sjalot, knoflook en spekblokjes.
  4. Voeg er de gekookte aardappelblokjes aan toe en roerbak. Strooi er de lente-ui over en roerbak nog even verder. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Verhit boter in een pan en bak 2 spiegeleieren. Serveer de aardappelen in de pan met de eitjes erbovenop
sig