Wildstoofpotje

13 135 1 5
Aantal personen:
  • 500 gram Stoofvlees van everzwijn
  • 250 gram Spekblokjes
  • 3 Wortelen
  • 1 Rundsbouillonblokje
  • 50 cl Fles rode wijn
  • 1 el Veenbessengelei (eventueel andere rode jam)
  • 1 el Bloem (glutenvrije)
  • Verse tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 Kruidnagel
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 klontje Solo
  1. Schil de wortels en snijd ze in dikke schijven.
  2. Verhit een klontje Solo in een grote kookpot en korst er de blokjes vlees in aan op hoog vuur.
  3. Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken. Strooi er de eetlepel bloem over en laat dit even meebakken. Voeg de wortels toe en bak ze mee. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg nu de wijn en het bouillonblokje erbij. Roer goed door.
  5. Voeg de laurierblaadjes toe (vergeet deze er op het einde niet uit te halen) en ook de kruidnagel, tijm en peterselie. Voeg als laatste de veenbessenconfituur toe. Laat het geheel nu vijf minuten koken op hoog vuur.
  6. Draai het vuur naar de middelste stand en laat alles nog een tweetal uur rustig verder pruttelen. Roer af en toe.
  7. Na twee uur ruikt je huis niet alleen overheerlijk, maar is het ook tijd om heerlijk te genieten! Dit feestelijke stoofvlees is héérlijk met gekarameliseerd witloof en pommes duchesses.
ascookedbyginger