Wildstoofpotje Speciale

156 45 2 5
Aantal personen:
  1. Wildstoofpotje Speciale
  2. Ingredienten;
  3. - Stoofvlees van groot wild ( hert, hinde, everzwijn of reebok) ongeveer 1 Kg
  4. - Wildfond (250ml)
  5. - 1 glas rode wijn
  6. - 1 potje bereide veenbessen
  7. - 2 eetlepels sinaasappelconfituur
  8. - Boter (op kamertemperatuur)
  9. - Peper en zout
  10. - 1 ui fijngesnipperd
  11. - 250 gr mengeling bos-champignons
  12. - 1 stukje pure chocolade
  13. Bereiding;
  14. In een pan wat boter verhitten en hierin het stoofvlees goed aanbakken
  15. Als stoofvlees goed aangebakken is het verwijderen uit de pan en warm houden.
  16. De wildfond toevoegen en de aanbaksels losroeren.
  17. Eventjes laten inkoken. De sinaasappelconfituur toevoegen en goed mengen.
  18. De veenbessen en de rode wijn toevoegen.
  19. Eventjes laten inkoken en dan de chocolade toevoegen.
  20. In een andere pan de ui goed aanfruiten en bij de saus voegen.
  21. Bijkruiden met peper en zout.
  22. Het aangebakken wildstoofvlees terug toevoegen.
  23. De mengeling bos-champignons ,eventueel de grotere exemplaren in stukjes snijden en even aanstoven in een pan met hete boter.
  24. Deze mengeling bij de saus voegen. Eventjes alles goed mengen.
  25. De saus opwerken met een paar plukjes boter tot de gewenste dikte.
  26. Opdienen met Pommes-Duchesse.
kvh250