Wildragout met champignons

33 120 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr wildvlees(ree, everzwijn...)
  • 1 theel oregano en 1 grote paprika(rood)
  • 150 gr gerookt spek en 2 sjalotjes
  • 1 ttentje look en 250 gr champignons
  • 1 dl rode wijn en 2 eetl bloem
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 4 eetl zilveruitjes en 1 eetl paprikapoeder
  • 3 eetl cognacen 1 eetl tijm
  1. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika`s en het sjalotje in stukjes.
  2. Pureer deze met behulp van een keukenmachine of staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
  3. Meng de wijn, de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en de tijm erdoor.
  4. Bak in een braadpan de spekblokjes ca. 5 minuten zachtjes uit en bak daarin het wild in ca 8 minuten rondom bruin.
  5. Borstel de champignons schoon en bak ze ñ 3 minuten mee.
  6. Strooi de bloem erover en voeg al roerend langs de rand van de pan scheutje voor scheutje het paprikamengsel toe.
  7. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  8. Roer de zilveruitjes erdoor.
  9. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar.
  10. Serveertips
  11. je kan deze wildragout opdienen in een rijstrand of gegarneerd met torentjes aardappelpuree en broccoli.
  12. of gebruik kleine pasteibakjes. Vul deze dan met de wildragout.
hildeke3105